Tam o sırada, başka bir pillinetwork sitesi olan sinepil.org'da: "Yüreğine Sor'un Galası Yapıldı"
Etiketler: , , , ,
\
Depremden birkaç saat önce uzayda yüksek enerji yoğunlaşması olduğunu tespit eden uzmanlar, uzaya deprem teleskobu gönderdi.

RUSYA, depremlerin birkaç saat önceden tahmin edilmesini sağlayabilecek bir uyduyu uzaya gönderdi. Önceki gün Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz aracıyla fırlatılan Resurs-DK adlı uydu dünyadan yaklaşık 300 kilometre yüksekteki bir yörüngeye oturdu. Birçok bilimsel deney yapacak olan uydudaki en ilginç cihazlardan biri, "Arina" adlı uzay teleskopu. Rusya Uzay Ajansı yetkilileri, Arina ile depremlerin ilk kez önceden tespit edilme denemesi yapılacağını açıkladı.

RUS yetkililer, depremlerden birkaç saat önce uzayın dünyaya yakın bölgelerinde yüksek enerji yoğunlaşması yaşandığını, Arina'nın bu değişikliği belirlemeye çalışacağını söyledi. Bilim adamları uzay teleskopunun depremin meydana geleceği noktayı sadece 100-200 kilometre hata payıyla tespit edebileceğine inanıyor.

Spacer
  • hookthor
  • 0 yorum var
  • 23 Şubat 2007 03:13

sonraki yazı »
Karanlık Madde

üye olunpillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.

Bu Yazıyı Tutanlar

Bu yazıyı rapor et. Kural dışı içeriğe rastladığınızda editörlerimize rapor ederek müdahale edilmesini sağlayabilirsiniz. (Hangi durumlarda rapor edebilirim?)

Bu Site

Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır.

Son Yorumlar

coktutulan

network siteleri

RSS & Pillikutu