Gelecekte yaşayacağımız dünya ile ilgili kaygılarımız artıyor.
Hüriyet'te okuduğum AA TOKYO kaynaklı haberde "Japonlar, ağır şartlarda çalışabilen 'robot-işçi' yaptı" diyor.
Japonların çok zorlu şartlar altında çalışabilen insanımsı robot-işçi ürettiğini belirtildiği haberde; Bilim-kurgu filminden çıkmışa benzeyen 1,60 metre boyunda 68 kilo ağırlığındaki "HRP-3" adlı robotun, kumlu yamaçta hareket edebildiği, bardaktan boşanırcasına yağan yağmur altında çalışabildiği bildiriliyor.
Haberdeki ayrıntılara göre; "HRP-3" isimli robot, aralıksız 2 saat yürüyebiliyor, tornavidayı insan gibi hareket ederek gayet başarılı şekilde kullanabiliyor. Robot, 42 eklemi sayesinde insan vücudunun yapabileceği birçok hareketi yapıyor.
2010'a doğru satışa çıkarılması planlanan robotun yaklaşık 95 bin avroya satışa sunulması ve inşaat firmalarından büyük talep görmesi bekleniyor.
« önceki yazı Hitler UFO mu yaptırdı? |
sonraki yazı » Teorileri zorlayan gezegen |
Torunlarımız ve onlardan sonra gelecek en az 10 nesil açısından bu robotlar hiç tehlike arzetmezler.Tanesi 95.000 avro imiş.Seri üretim yapılarak fiatları düşse bile gene de sakıncalı olamazlar.Bu gidişle ülkemizde maaşlar pek artmayacağı için o robotların yapacağı işleri çok daha ucuz ücretle yapacak çok sayıda insan olacaktır.
Hayır,bence gelecekte insanlar robotların yerini alacak. Bence bundan korkun.
bence matrix gerçek olsun.. pil olalım.. gerçi şuan da piyasa ekonomisinin bir nevi piliyiz.. istediğim karaktere bürüneceksem ben direk pil olmaya razıyım.
pillinetwork sitelerine yorum ekleyebilmek ve daha fazlası için, üye olun ya da giriş yapın.
Bu site hep beraber içerik üretip, gelirini paylaştığımız pillinetwork'ün bir parçasıdır.